Warm, warmer, warmst - Reisverslag uit Palm Springs, Verenigde Staten van Verhofstad - WaarBenJij.nu Warm, warmer, warmst - Reisverslag uit Palm Springs, Verenigde Staten van Verhofstad - WaarBenJij.nu

Warm, warmer, warmst

Door: MrSnuggles

Blijf op de hoogte en volg

24 Mei 2012 | Verenigde Staten, Palm Springs

Hallo, beste reisgenoten op afstand.
Vanmorgen zijn we om 7 uur ons bed uitgekropen, lekker gedouched en jullie reacties bekeken, altijd weer leuk. Het is een beetje bewolkt, het zonnetje wil wel, misschien nog een beetje te vroeg voor 'm. De vliegtuigen landen bijna in de voortuin. Wel een mooi gezicht en je hoort er bijna niks van. Dan gaan we lekker naar het ontbijtbuffet voor de scrambled eggs en de spekjes. Hoort er bij, je zou na 2 USA reizen al bijna spreken van een traditie. Even de handel weer inpakken en dan buiten op een bankje wachten op de shuttlebus naar het vliegveld. Daar aangekomen was het nog een hele toer om de bushalte van de Hertz bussen te vinden, maar het lukte. Bij Hertz was het blijkbaar uitverkoop, we sluiten aan in de rij. Als we dan aan de beurt zijn treffen we een stagiair, het duurt en duurt, in totaal kost het een 50 minuten, maar we krijgen zilverkleurige een Ford Escape met 10.660 mile op de teller. Niet gek, ze rijden m zelfs voor. Hoeven wij niet door de brandende zon naar vak 859 te lopen. Dan zetten we koers naar Palm Springs, zo'n 200 kilometer naar het oosten. Goeiemorgen, wat is Los Angeles groot. Op een gegeven moment rijden we op de Interstate 10, 14 rijbanen en druk. Net als in de film. Maar 100 kilometers later zijn we Los Angeles dan toch uit en rijden we door de heuvels van San Bernardino. Het begint er nu op te lijken. Onderweg even een plas- en drinkstop bij een benzinepomp en dan zien we windmolens, niet een paar maar eerst hele velden vol, daarna velden na velden, duizenden molens. Het waait hier ook flink. Als we in Palm Springs komen, stoppen we even bij het Visitors Center. Ojee, als we de deur openen vallen we bijna om, heet...niet te geloven. Vanuit een gekoelde auto (die trouwens heerlijk zit en rijdt) in 98 graden Fahrenheit oftewel een schrikbarende 36,6666666 graden Celsius. Even acclimatiseren. Gelukkig heeft het Visitors Center de airco vol aan. Na de nodige foto's rijden we naar het hotel. Ook niet mis, kijk de foto's maar. We checken in, pleuren alles op de kamer en rusten lekker uit. Daarna lekker dineren en dan naar buiten waar t lekker afgekoeld is maar wel hard waait. Plotseling schiet er een kolibri voorbij. De palmbomen bloeien en daar zitten ze in. Als ik naar de bloeiende bloemetje ga kijken schieten de kolibries alle kanten in, hele drommen. 't is gelukt om er een paar op de foto te krijgen, al is het al schemerig. Prachtig. Nu gaan we even in de lobby zitten genieten en niet te laat onder de wol (bij wijze van spreken dan want het is warm genoeg). We hebben een fijne redelijk ontspannen dag gehad. Morgen eerst eens op zoek naar een Wallmart en dan door Joshua Tree National Park heen naar Blythe. Tot morgen maar weer.

• 25 Mei 2012 - 05:20

Wouter & Cindy:

Ziet er mooi uit weer. Veel plezier :)

• 25 Mei 2012 - 06:34

Lidia:

Wat een prachtig weer, bijna net als bij ons:) Fijn dat jullie het zo heerlijk hebben. Heel veel groetjes van oma. Ik heb haar intussen zo ver dat ze de muis van de pc gebruikt zonder in paniek te raken. Ze kan nu ook zelf foto's doorklikken!!!! Wij genieten met jullie mee xxxx

• 25 Mei 2012 - 07:32

Bob And Mia:

Howdy

De reis is nu daadwerkelijk begonnen.
    Dat windmolenpark is idd gigantisch. 14 rijbanen, Ja dat is weer eens iets anders dan de ring bij Eindhoven. Alleen zal je gemerkt hebben, dat ondanks dat het druk is het altijd rijdt. Keep in Lane noemen ze dat en daar kunnen ze in Nederland nog iets van leren.

De auto is niet verkeerd zie ik al en ook qua bagageruimte dus een tip richt het goed in dan hoef je niet steeds de koffers op bed te pleuren en heen en weer te slepen-
    Op naar Joshua Tree National Park-

veel plezier

Bob and Mia

• 25 Mei 2012 - 07:36

Oma Rietje:

Het begin is weer goed zo te zien,heerlijk,geniet er van.
    fijn dat we jullie kunnen volgen,via de foto,s.en verslagen.
    hier gaat alles goed we kijken uit naar morgen wat we dan weer te zien krijgen.
    veel plezier enveel groetjes van mam of oma rietje xxx

• 25 Mei 2012 - 09:32

Astrid:

Heeeey

volgens mij als ik dat zo lees is dat ooit op tv geweest met die windmolens!het is daar nooit windstil.
    Ik ben blij dat het hier geen 36 graden is hahaaa
    Oh en mam, natuurlijk zijn we weer niet door bij het songfestival ;)
    Fijne dag en tot de volgende leuke update!! :D
    En pap, zet anders je foto's op facebook als je te weinig ruimte hebt he, niet vergeten!!!

XX As
    P.s Nox mist jullie want hij is al vanaf dat jullie in de auto naar schiphol zaten iedere nacht aan het janken en krassen en daardoor is hij nu kreupel met die stomme losse nagel.pffff word moe van die mafkees!! en NU slaapt ie natuurlijk! ;-)

• 25 Mei 2012 - 10:18

Trudy:

Howdy, dat ziet er allemaal leuk uit.
    Heerlijk weer, leuke auto, nu al kolibries gezien, en een mac. haha
    Heel veel plezier en ietsje meer foto's.

Greeeetings

• 25 Mei 2012 - 10:21

Stephanie:

Hartstikke bedankt voor de mooie sjaal!!!!!
    Ik wens jullie nog heel veel plezier en geniet ervan.
    Ik blijf jullie volgen.
    Stephanie

• 25 Mei 2012 - 10:31

Kim:

Jeetje, ik dacht dat het hier heet is... ;P

Wauw, super gaaf, die kolibri's!
    Ook geweldig dat je er foto's van hebt (en die al met ons hebt gedeelt). ^^

Wat zijn veel dingen in Amerika toch onvoorstelbaar groot!
    Leuk om te lezen.

Ik ben nu al benieuwd naar jullie volgende berichtje. :D

• 25 Mei 2012 - 11:42

Dinnetje En Fransje:

Nu is het dus echt begonnen. Rijden met een gave auto en alweer heel wat gezien en het is nog maar de eerste dag!
    De foto's zijn weer erg mooi ;)
    Vandaag hebben we hier ook veel wind, pfffff. Maar wel lekker om even af te koelen.
    Leuk he dat er al zoveel reacties zijn. en het is hier pas half 2
    Ik probeer iedere dag te reageren. Lijkt me voor jullie ook hééél leuk, toch?
    Veel plezier met het volgende doel van jullie!

xxx

Frans en José

• 25 Mei 2012 - 19:30

Mirjam:

Hoi hoi

Nou,de foto's willen niet openen op mijn telefoon,dus moet ik n keer op de laptop doen... Maar de verhalen des te leuker! Geniet ervan samen! Lees met jullie mee!

Dikke kus van ons!

• 26 Mei 2012 - 00:30

Marlies:

keileuk om jullie reacties te lezen inderdaad.
    dikke kus voor aaaaaaaallemaal en we genieten steeds meer en meer.
    ton begint al wat te ontspannen en ik doe het ook goed voor mijn doen haha.