We zijn er dan toch maar mooi aangekomen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Verhofstad - WaarBenJij.nu We zijn er dan toch maar mooi aangekomen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Verhofstad - WaarBenJij.nu

We zijn er dan toch maar mooi aangekomen

Door: MrSnuggles

Blijf op de hoogte en volg

23 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag is het zover, de grote reis naar het mooie USA gaat om 5 uur 's morgens beginnen. Wouter speelt voor chauffeur en rijd keurig op tijd voor, 5 over 5 vertrekken we, de zon komt als een grote rode bal op en zonder files (wel veel klojo's op de weg) arriveren we om 6.45 al op Schiphol. Aangezien ik de boardingpassen thuis al had uitgeprint, konden we onze koffers meteen kwijt en zetten we koers naar de servicebalie voor een rolstoel. De douane legde ons ook geen strobreed in de weg, we pakken een bakkie koffie en na een verwarrende tocht -op de boardingpas staat Gate F4, op het electronische bord Gate F8 en volgens de in paniek geraadpleegde dame van een infobalie is 't Gate F6- komen we daar aan, kan ik gelijk door de bodyscan en Marlies door de handcontrole. De wachtruimte zit bomvol en het is er bloedheet. Nu blijkt het vliegtuig een securitycheck te krijgen, dus de boarding loopt uit. Het is er zelfs zo druk, dat men stopt met de binnenlaten van de reizigers. Eerst moeten er een aantal aan boord zijn voordat ze verder gaan. Uiteindelijk mogen wij als een van de eersten aan boord en nemen onze plaatsen in, de gereserveerde laatste stoelen in de staart, mooi met z'n tweetjes langs de raampjes. Om 10.15 is de lift off en dan is 't zitten en wachten. We worden wel steeds wakker gehouden met snacks, eten, drinken en een heel entertainment op het scherm, met de bijgeleverde afstandbediening kun je door de schermen navigeren, spelletjes doen, bellen enz. Tegen het einde wordt er omgeroepen of er toevallig een dokter aan boord is. Het was serieus bedoeld en we zijn toch maar doorgevlogen. Om 20:40 is de touch down. We hebben dan 10 uur en 25 minuten gevlogen, sterker nog, we zien ze bijna vliegen. Eerst komt er een medisch ploeg aan boord en moeten we blijven zitten, maar om 10 over 9 mogen we er ook uit. Alles gaat soepeltjes, de rolstoel met chauffeur staat al te wachten, begeleid ons netjes door douane en controle, zoekt mee naar de koffers die eerst bijna kwijt leken te zijn, helpt ons naar buiten en belt zelfs de hotel shuttlebus. Hij wacht netjes tot die er is en rijdt Marlies tot aan de deur van de bus. Wat een service. Het hotel ligt maar 1 mile, een anderhalve kilometer van het vliegveld, maar de bus doet er in de drukte wel 15 minuten over. We checken in, krijgen kamer 337 op de 3e verdieping, pleuren de koffers op de kamer, vullen de portemonnee met dollars en gaan in de bar eerst eens wat drinken. Jammer genoeg hebben ze geen Budweiser en Corona, dus doen we het maar met een Dos Equis XX, smaakt prima en halfzat kuieren we naar buiten en gaan op een bank in de zon zitten genieten.
Hoe het kan weet ik niet, het is inmiddels half twaalf 's nachts nederlandse tijd, we zijn moe, het is hier gewoon overdag en we hebben toch weer honger. Op 50 meter afstand zit een Mac die een lekker Angus Menu levert met een heerlijk romige aarbeienmilkshake, met een kers er boven op.Mmmmmmmmmm...
Daar doen we het voor...alleen om half 12 's nachts......?
Dan maar weer terug naar de kamer waar Marlies even tv kijkt en binnen de kortste keren in dromenland verkeert. Ik ga de foto's en films op de PC zetten, mijn dagboek bijwerken en deze site updaten.
Vanaf nu ga ik over op Los Angeles tijd, anders kan ik 't ook allemaal niet meer volgen.
Kortom, het is een drukke, soepel verlopende dag geweest, we zitten in een mooi hotel midden in een zonnig Los Angeles (de grootste stad van Amerika) en genieten volop.
Nu ga ik er ook een eind aan breien, ik ga ook even plat. Morgen is er weer een dag. us tot morgen, lieve luisteraars.

• 24 Mei 2012 - 04:08

Wouter & Cindy:

Heel veel plezier. Groetjes van ons

• 24 Mei 2012 - 05:47

Bob And Mia:

Howdy Folks.

Yes, de kop is er af. !!!!!!!!!!!!!

We hebben jullie goed kunnen volgen op de Flightradar en zagen idd dat alles goed op tijd is verlopen.
    FFFF bijkomen en dan op pad.

we zijn benieuwd naar de budweisers en hoeveel kersen er deze reis bovenop zitten !!!!!!

veel plezier en tot morgen

Groetjes

Bob en Mia

• 24 Mei 2012 - 06:42

Lidia:

Heel veel genieten he!!!!

• 24 Mei 2012 - 06:50

Astrid:

heey pap en mam,

Grappig om te lezen dat jullie zo "laat" aan de Mac gaan en zo "vroeg" aan het bier :-)
    heeeeeeeeeeel veel plezier eindelijk na alle voorbereidingen en stress (die nu waarschijnlijk helemaal weg is)!

XX

• 24 Mei 2012 - 07:54

Oma Rietje En Kim:

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn.
    Geniet maar fijn van jullie vakantie en maak veel foto's.
    Groetjes uit Gemert!

• 24 Mei 2012 - 12:56

Frans En José:

Hey lieve mensen.

Fijn om te horen dat jullie er zijn na een hele lange vliegreis. Marlies heeft er niet veel van mee gekregen aan de foto's te zien ;) Lekker als je dat kunt toch?
    Nu gaat het genieten eidelijk beginnen en kunnen jullie gaan ontspannen.
    Dit hebben jullie dik en dwars verdient na de afgelopen spannende en stresserige periode.
    Geniet met volle teugen van en met elkaar van al het moois wat jullie ongetwijfeld weer gaan beleven in Amerika.

ps. Marlies kijkt wel heel ernstig als ze slaapt vind je niet? Ik hoor het snurken al in gedachten....LOL

Dikke kus

Frans en José

• 24 Mei 2012 - 15:02

Marlies:

Heyy dinnie, let op wat je zegt he1!!! dat ik lelijk kijk tijdens mijn slaap gaat nog, maar over het snurken wil ik niks horen haha. de tijd van het vliegen is daardoor wel snel voorbij gegaan. en je raad het nooit, maar gelijk uit het vliegtuig voelde ik me meteen weer helemaal thuis hier in de us.
    we gaan na een heerlijke lange nacht weer fris van start vandaag en er super van genieten.
    dikke kus en tot snel weer hier op snuggles. baybay.........

• 24 Mei 2012 - 15:32

Wil:

Hey vakantiegangers, hele fijne vakantie en heel veel plezier saampjes.
    Goh,Marlies,wat kijk jij lelijk als je in dromenland bent zeg :-) Gelukkig
    is deze slapende foto goed close genomen,zodat ik niet hoef in zoomen:-)

Dikke X WIL

• 24 Mei 2012 - 16:22

Marlies:

Hoi wil,

begin jij nou ook al over mijn slaapgezicht??!!! Pas op he, beter een lelijk slaapgezicht, dan een lelijk wakker gezicht toch????
    Hier in amerika is het overdag alleen maar met een big smile rondsjouwen haha. Het is nu al weer heerlijk om terug te zijn in de states.
    xxxx doeiiiiiii

• 24 Mei 2012 - 18:29

Bas En Helma:

Hoi Marlies en Ton

Eindelijk weer aan de overkant van de grote plas in het mooie Amerika en ook nog voorspoedig!.
    We kregen even het idee dat de remmen van het vliegtuig het begeven hadden toen je al die verschillende gates opnoemde maar het is dan toch nog goedgekomen.
    Nu ziet het er voor ons ook bekend uit en we tellen af naar het vertrek in minder als 2 weken.
    Jullie hebben hetzelfde weer als toen jullie vertrokken, zon en een strakblauwe lucht, prachtig voor een vakantie. Deze reis zal waarschijnlijk minder sneeuw te zien zijn en veel zon als je door de woestijn rijdt.

Have fun and till the next update (das Engels!... om in de stemming te komen ;) )