donderdag 28 oktober - Reisverslag uit Fiss, Oostenrijk van Verhofstad - WaarBenJij.nu donderdag 28 oktober - Reisverslag uit Fiss, Oostenrijk van Verhofstad - WaarBenJij.nu

donderdag 28 oktober

Door: MrSnuggles

Blijf op de hoogte en volg

28 Oktober 2010 | Oostenrijk, Fiss

Het wordt saai om te vermelden, maar ook vandaag spat de zon weer naar binnen. Veel sneeuw is verdwenen, het is lekker frisjes buiten en ik doe mijn dagelijks rondje naar de bakker. Toch zijn er wat wolkjes, benieuwd wat dat vandaag gaat worden. Ook met Nox. We hebben gisteren weer een flink stuk gewandeld en gisteravond wilde hij al bijna niet meer lopen, als ie liep ging het nogal mank. Even aankijken.

Als Astrid opstaat blijken de voetzooltjes van Nox wat kapot, vandaar dat ie nogal moeilijk loopt. Na het ontbijt rijden we naar het Ötztal, onderweg bij Raststätte Mils eerst even een toiletbezoek en op zoek naar leuke souveniertjes. Al met al is het maar 3 kwartiertjes rijden vanuit Fiss naar Ötz, een leuk plaatsje waar we vroeger vaak gelogeerd hebben. Wel valt op, dat men ook hier niet stil zit, helaas. Er worden lelijke vierkante "flats" gebouwd langs de toegangsweg en ook hier hebben ze turbo-rotondes uitgevonden. Jammer. We parkeren de automobiel op de P en kuieren rond. Cafe Tyrol wordt ook nu traditioneel weer bezocht voor een lekkere Germknödel en Apfelstrudel mit Vanillesauce. Het kleine souvenirwinkeltje is weg, in plaats daarvan staat er een groot nieuw pand, een Outletstore. In het begin van Ötz staat een kerstwinkel, ze zijn nog volop bezig met opbouwen, maar deze valt wel op. Ook in Ötz is geen Knoblauchrahmsuppe te krijgen. We geven het maar op.
Nadat we Ötz bekeken hebben, trekken we verder het Ötztal in, naar de Stuibenfall. Sinds kort is er een mooie weg naar een Panorama voor minder valide mensen, een flinke klim voor de auto met -tig haarspeldbochten. Prachtig, kleurig en de sneeuw ligt steeds hoger langs de weg. Uiteindelijk parkeren we en hebben zicht op de grote waterval. Wel van een behoorlijke afstand, maar we zien hem dan toch maar. Te voet is niet te doen. Na de nodige foto's dezelfde route terug, gezien de tijd ook maar terug naar Ötz.
Toch even naar de Piburgsee, de weg daar naar toe is smal en vervallen. Gelukkig hebben we geen tegenliggers. Boven aangekomen parkeren we en Astrid en ik lopen naar de hoek. Helaas blijkt het dan nog een kwartier lopen, dus dat laten we dan maar zitten. Ook nu voorzichtig weer naar beneden en dan de snelweg op naar het Oberinntal. Tegen een uur of vier zijn we er weer, maken zelf maar Knoblauchrahmsuppe met verse slagroom (valt een beetje tegen), zetten koffie met slagroom (wel lekker) en om 6 uur gaan we
naar Serfaus, naar Hiasl Stubn, om de inwendige mens weer te versterken (heerlijk). Dan volgt weer een
rustige avond. Tot morgen.

• 28 Oktober 2010 - 18:52

Bob En Mia:

Ton,

Vergeet je de Zipfer en Radler niet vanavond !!!!

vgr
    Mibo

• 28 Oktober 2010 - 19:11

Marga En Pieter:

Al helemaal in de kerstsfeer zie ik... geweldig hoor. Marlies, ik bel je als je weer thuis bent, of jij belt mij. Heb veel te vertellen over Jesse en mijzelf.
    Alvast goed terugreis. Rij voorzichtig en nog heel veel nagenieten.