vrijdag 22e Samnaun
Door: MrSnuggles
22 Oktober 2010 | Oostenrijk, Fiss
Alleen jammer dat ik een stuur in mijn handen heb, dat fotografeert moeilijk.
Ook de route naar Samnaun is heel mooi, flink steil en onderweg toch maar even gestopt. Grote ijspegels hangen aan de rotswand, de zon staat er op, dus er zal ze geen lang leven beschoren zijn.
Zodra je de Zwitserse grens over gaat, is de sneeuwdeken een stuk dikker, vreemd. Samnaun zelf is fris/koud, niet echt fotogeniek en redelijk druk. Alle winkeltjes zijn hier gelukkig wel open, in tegenstelling tot Oostenrijk. Er wordt geshopt, vooral veel, heel veel luchtjes gespoten totdat er zo'n
beetje een mist/walm achter de dames hing. Na 10 proefpufjes weet je echt niet meer hoe het moet ruiken.
We ploffen neer op een terras in de zon, consumeren wat en vervolgen de shoptour. Uiteindelijk zetten we
koers naar Pfunds en gaan (zoals altijd) bij Florian dineren. Daarna via Ladis terug naar Fiss de "bult"
op en "thuis"gekomen wordt er een bakkie koffie gezet, geknutseld, gebadderd, krampachtig pogingen ondernomen om te internetten (wat een ramp), en hopen we dat het morgen weer een mooie dag wordt.
Het is een prachtig land, we genieten van alles hier, het eten, het landschap, het weer, kortom, daarom
komen we hier zo vaak terug.
23 Oktober 2010 - 06:57
Trudy En Kids:
Hallo zeg, die foto's van gister zijn geweldig, regelrechte reclame voor "onze tweede Heimat", en die van Samnaun zijn weer heel anders, geweldig mooi, maar veel grilliger.....
Je zou het allemaal zo kunnen publiceren, maar dan zouden er nog meer mensen heen gaan en het is al veel te toeristisch.
(behalve deze tijd dan)
Als ik dit allemaal zie, beleef ik het ook.
Geniet ervan, je bent pas op de helft.
Groetjes van en aan allemaal.