Wandeling van de Möseralm naar Fiss
Door: MrSnuggles
19 Oktober 2010 | Oostenrijk, Fiss
Na een verkwikkende nachtrust ga ik stilletjes te voet naar de warme bakker, aan de andere kant van Fiss.
Iedereen is nog in diepe rust, het dorp is in mist gehuld. Het is lekker fris en volgens mij komt het vandaag wel goed met het weer. Ik koop een lekker vers Weissbrot en Semmeltjes en kuier op m'n gemakkie terug, De zon komt door en gunt me een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Geweldig.
Na een ontbijt gaan Astrid en ik eerst Nox uitlaten waarbij zijn jachtinstinct bovenkomt, hij spontaan een sprinkhaan vangt en smakelijk verorbert. Daarna thuis een bakje koffie en vervolgens met de kabelbaan naar de Möseralm. Het is er aanzienlijk drukker en we hebben een prachtig uitzicht. De Fisser Flieger vliegt af en aan en de jeugd springt van een toren, glijdt op banden van een "ijsbaan" en rodelt met een rotvaart naar beneden. Wij gaan gewoon te voet. Om een uur of half 12 kuieren we aan en het is prachtig. We doen
het op ons gemakkie, ik leg weer alles vast op de gevoelige plaat voor het thuisfront en het nageslacht, we rusten onderweg en scheuren stukken van het Weissbrot. Genieten. Het wordt zelfs warm en 2 uur later zijn we weer "thuis". Effe uitrusten hoor, ik voel in ieder geval m'n kuiten.
Astrid maakt nu lekker een Knoblauchsuppe, zodat we het volhouden tot het avondeten. De buitenlucht maakt hongerig.
Vandaag zullen we ons verder maar rustig houden, nog even boodschappen gaan doen en zo. Tot morgen maar weer.
19 Oktober 2010 - 13:17
Bob En Mia:
Wil toch niet zeggen, dat je om deze tijd al uitgewandeld bent. !!!!!
Is hier 15:00
Zonder gekheid mooie foto´s en zal ik heel toevallig een american Eagle. Je kon het toch niet nalaten.
ps ooievaarskuitenvet gebruiken !!!!
veel plezier
mibo -
19 Oktober 2010 - 14:38
José:
Wauw, wat mooi! Het lijkt me geweldig om dit met je eigen ogen te zien!!!!!! :)
En chocolade gekocht,mmmmmmm. Die met de koek erin is superrrrr lekker!
Have fun
xxx
José -
19 Oktober 2010 - 15:31
Marga En Pieter:
Lieve allevier, Nou, ik ben blij dat het daar allemaal lekker, leuk en gezellig is. Ik ben net in een wolkbreuk met hagel naar huis gereden. Liever de winter dan de herfst toch? Ik ga deze foto's net als de vorige keer bewaren. Zie er altijd weer leuke dingen in om te schilderen.
Liefs
wij -
20 Oktober 2010 - 15:20
Trudy En De Rest:
Hee ik ben weer bij, heb alles met heimwee bekeken.
Dezelfde foto's en toch weer schitterend. Fiss bij avond is ook geweldig, jammer dat je niet naar Serfaus ging.
Aan de andere kant richting Ladis is ook zulk een mooi verlichte weg en het eerste stuk is niet steil. Tot het kruisbeeld kun je heel goed lopen,misschien 15 minuten. misschien iets voor jullie allevier??? Heb je meteen een blik op montana en in de verte ladis. Die foto met die koe wil ik ook wel, ik dacht er ook al aan daar een schilderij van te maken, compositie foto/schilderij uiteraard. Ik wil een keer de orginele foto....
Heb je de echte zeearend eo de steenarend al gespot?
Ze zitten er allebei. De steenarend richting Fendels/Serfaus, de zeearend richting Ladis.
Op het thuisfront is alles ok, ze gaan wel jullie straat opnieuw bestraten, zijn aan de andere kant al begonnen.
De groetjes aan allen en wij kijken uit naar het volgende verslag cq foto's.
Genieten!!!